Boerenkool recepten

Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

Veel mensen gebruiken bij de bereiding van hun boerenkoolstamppot een combinatie van boerenkool met aardappelen. In aardappelen zitten relatief veel koolhydraten, wat dit gerecht minder geschikt maakt voor een koolhydraatarm dieet. Het zou zonde zijn, wanneer je bij het volgen van zo’n dieet geen boerenkool meer mag eten! Reden genoeg om dit recept voor koolhydraatarme boerenkool eens te bereiden.

In dit recept maken we geen gebruik van aardappelen, maar kiezen we voor de combinatie van boerenkool met bloemkool. Zo krijg je niet alleen meer vitamines binnen, maar neemt ook het aantal koolhydraten sterk af. Wist je dat in dit recept meer dan de helft van de koolhydraten uit aardappelen zijn weggelaten?

Ingrediënten voor dit recept

Om een boerenkoolstamppot te kunnen maken met bloemkool heb je onderstaande ingrediënten nodig. De bereiding van dit recept neemt niet meer dan een half uur in beslag en is geschikt voor circa vier personen.

  • 450 gr. boerenkool
  • 600 gr. bloemkool
  • Grote Gelderse rookworst
  • 250 gr. spekblokjes
  • 85 ml. jus

Bereiding van dit boerenkoolstamppot recept

Volg onderstaande stappen bij de bereiding van dit boerenkoolstamppot recept. Je kunt het gerecht op smaak brengen door aan het eind van de bereiding wat zout en peper toe te voegen.

Stap 1: zorg dat de bloemkool gewassen is, voordat je deze in kleine roosjes snijdt. Breng de roosjes bloemkool vervolgens samen met de boerenkool aan de kook in een pan met water. Het zal circa 20 minuten duren, voordat de groenten gaar zijn.

Stap 2: bak vervolgens de spekjes aan in een koekenpan, totdat ze lekker knapperig zijn. Haal de pan met boerenkool en bloemkool van het vuur en laat de groenten uitlekken.

Stap 3: neem de aardappelstamper en zorg dat de groenten goed door elkaar worden gestampt. Tot slot roer je de spekjes door het geheel heen! Ziet her er al uit als een boerenkoolstamppot?

Stap 4: nu is het enkel nog zaak om de rookworst en jus te bereiden. Volg de instructies op de verpakkingen van deze ingrediënten, om te zien hoe ze bereid moeten worden. Snijd de rookworst in losse stukjes en verdeel ze over de borden.

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *